Expozitia "Mai aproape de stele" - 15 - 22 mai 2009 - Muzeul Etnografic al Transilvaniei

 

Cu ocazia anului astronomiei, Fundatia Noua Acropola, Astroclubul Borealis Cluj-Napoca, firma STARMAX Astronomie si Observatorul astronomic al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca va invita la expozitia "Mai aproape de stele" ce va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca in perioada 15-22 mai.

Vernisajul expozitiei va avea loc la data de 15 mai, de la ora 17. Exponatele consta in planse documentare dedicate mitologiei legate de cele mai cunoscute constelatii, istoriei astronomieie si fenomenelor astronomice, precum si instrumente astronomice istorice si contemporane din patrimoniul Observatorului Astronomic al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj si ale firmei de astronomie STARMAX Astronomie. Pe langa vizionarea exponatelor publicul este invitat la diverse evenimente din cadrul expozitiei dupa urmatorul program:

- 15 mai, ora 18 - Conferinta De la Galilei la telescoapele orbitale (400 de ani de descoperiri in astronomie) sustinuta de cercetator stiintific Liviu Mircea (Observatorului Astronomic al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj)

- 16 mai, ora 20 - prezentare multimedia de planetariu digital (Astroclubul Borealis Cluj-Napoca)

 - 16 mai, ora 21 - observatii astronomice pentru public la Observatorului Astronomic al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj, Strada Ciresilor, Nr. 15 (in cazul in care cerul este innorat sesiunea de observatii se anuleaza). Intrarea gratuita.

- 17 mai, ora 16 - prezentare multimedia de planetariu digital (Astroclubul Borealis Cluj-Napoca),

- 17 mai, ora 17 - Conferinta Simbolismul Soarelui pe teritoriul romanesc, sustinuta de Mirela Mircea (Asociatia Culturala Noua Acropola)

- 17 mai, ora 20 - observatii astronomice pentru public in curtea muzeului (in cazul in care cerul este innorat sesiunea de observatii se anuleaza). Intrarea gratuita.

- 19 - 22 mai, ora 20 - observatii astronomice pentru public in curtea muzeului (in cazul in care cerul este innorat sesiunea de observatii se anuleaza). Intrarea gratuita.

- 22 mai, ora 18 - Conferinta Stelele si legendele lor, sustinuta de prof. Ivo Ivanovici (Asociatia Culturala Noua Acropola)

- 22 mai, ora 20 - Prezentare de film documentar Astronomia - Frumusetea Cosmosului (film realizat de Noua Acropola, centrul de studii antropologice Hermes)

 Va asteptam!

 

 PARTENERI STARMAX Astronomie - Magazin de telescoape si lunete astronomice, binocluri si microscoape